Arbeid & Gezondheid

Vitaliteit en Gezondheid worden steeds belangrijkere onderwerpen binnen organisaties in Nederland. De gemiddelde leeftijd loopt op en we gaan later met pensioen. En als we met pensioen zijn, willen we daarvan natuurlijk optimaal genieten en leuke dingen kunnen blijven doen.

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid.

Samen met onze partner TIGRA zetten wij ons in voor vitale werknemers. Wij geloven niet in vluchtige activiteiten of symptoombestrijding. Onze expertise ligt in het verbinden van vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid door middel van strategisch gezondheidsmanagement. Door gebruik te maken van een quickscan zorgen wij voor een maatwerk implementatieplan die als doel heeft duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie te verankeren. Binnen dit plan maken wij onder andere gebruik van een aantal producten. Hieronder vindt u meer informatie.

Periodiek Medisch Onderzoek

Het PMO geeft inzicht in de gezondheid- en arbeidsgerelateerde aspecten van inzetbaarheid.

Arbeid & Gezondheid in company

Dit inzetbaarheidsspreekuur richt zich op de gezondheid en inzetbaarheid van werknemers.

Ergonomie

Advisering omtrent ergonomische oplossingen op uw werkplek: kantoor, voertuig of industrie.

Werkplekonderzoek

Geeft inzicht in de huidige situatie en de verbetermogelijkheden. In te zetten op kantoor, in auto’s of in de industrie.

Re-integratie training

Voor werknemers met klachten die (dreigen te) verzuimen. Gericht op terugkeer naar werk.

Pro Corpus Academy

Pro Corpus voorziet in verschillende workshops en opleidingen op de werkvloer.

Inzetbaarheidscoach

Onze inzetbaarheidscoaches hebben een medische achtergrond, zijn BIG geregistreerd en regisseren de inzetbaarheid van uw medewerkers.

iK-ViT

Kan en wilt u dit werk blijven doen tot aan uw pensioen? Bent u hier ook fysiek toe in staat? U ontdekt het met iK-ViT – dé loopbaan APK.

Werkbelasting

Werkbelasting heeft te maken met de belastbaarheid en de daadwerkelijke belasting van uw werknemers. Het gaat zowel om de fysieke als de mentale aspecten.

Klanten

Bellen

053 - 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2019 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus