Snelle inzet voorkomt langdurig verzuim! Verzuimt uw werknemer of is er sprake van regelmatig verzuim? Met het ‘Op de RIT’ traject richten we ons op het duurzaam terugkeren naar werk. Want de beste aanpak bij een verhoogd risico op langdurig verzuim is een snelle en activerende aanpak. De eerste 6 weken van het verzuim zijn cruciaal! Hoe langer uw werknemer verzuimt, hoe langer en vooral moeilijker het wordt om weer terug te keren in het werkproces.

Het Op de RIT traject wordt uitgevoerd door TIGRA Twente. TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is onderdeel van Pro Corpus.

Wat onderscheidt Op de RIT

  • Elk traject wordt individueel op maat gemaakt. Alle instructies en fysieke trainingen worden afgestemd op de individuele situatie. Het traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken.
  • Persoonlijk programma dat gericht is op het gedrag van de werknemer.
  • Stapsgewijze opbouw naar functionele activiteiten.
  • Een werkplekonderzoek en instructies op de werkplek.
  • Trainen in ‘De Werkplaats’.

De Werkplaats

De werknemer traint in ‘De Werkplaats’ om zijn of haar conditie te verbeteren, kracht te trainen, ‘werk van iets te maken’ en om werkgericht bezig te zijn’. ‘De Werkplaats’ is een trainingszaal waar de werknemer op alle gebieden traint. Zowel fysiek en mentaal,  functiegericht en werkgericht, weerbaarheid en belastbaarheid.

We starten direct met een actieve aanpak. We maken een werkhervattingsprognose en kijken welke taken al opgepakt kunnen worden. Op vaste momenten kijken we welke werkzaamheden de werknemer weer kan uitvoeren. Na het traject ontvangt u als werkgever een schriftelijke rapportage. Indien nodig kan de werknemer na het afronden van het Op de RIT traject tot een half jaar nadien terugvallen op onze expertise.

Ons team

Maureen van Affelen

Maureen van Affelen

Secretaresse
 

Thom Wes

Thom Wes

Chronische pijnrevalidatie
Fysiotherapeut

Britt de Kroon

Britt de Kroon

Psycholoog
Zorgcoördinator OCA

Hans van Dam

Hans van Dam

Chronische pijnrevalidatie
Manueel therapeut

Maaike Bodmer

Maaike Bodmer

Psycholoog
 

Meer informatie?

053 – 303 00 01

twente@tigra.nl

Of kijk op de website van TIGRA.

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus