Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Maak een afspraak voor een PMO

Een Preventief Medisch Onderzoek, ook wel PMO genoemd, geeft inzicht in de gezondheids- en arbeidsgerelateerde aspecten van inzetbaarheid. Centraal staat het werkvermogen. Zowel individueel als organisatorisch worden door risicoprofielen de beïnvloedbare risico’s op leefstijl, gezondheid, arbeidsgerelateerde factoren en werkvermogen helder in beeld gebracht.

Het Preventief Medisch Onderzoek wordt ingezet door organisaties die (duurzame) inzetbaarheid en arbeidsgerelateerde gezondheid in kaart willen brengen en die hierop willen sturen. Hierin wordt altijd aangehaakt op de RI&E en de risico’s die daarin worden benoemd.

De PMO’s worden uitgevoerd door TIGRA Twente. TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is onderdeel van Pro Corpus.

Wat onderscheidt ons?

Onze kracht is de combinatie van inventarisatie, advies en (proces)begeleiding, gericht op bewustwording en gedragsverandering. Het Periodiek Medisch Onderzoek is altijd maatwerk. Wij baseren het plan op de RI&E en uw bedrijfscultuur. De pijlers werk, gezondheid en inzetbaarheid zijn de basis. Daarbij werken wij met zowel vragenlijsten als diverse (fysieke) testen

Uniek bij het preventief medisch onderzoek is de TIGRA FITMet de TIGRA FIT meet TIGRA de fysieke inzetbaarheid van werknemers op functie specifiek niveau. Hiermee kijken we verder dan de algemene conditie. Een marathonloper heeft een jaloersmakende conditie, maar deze zegt niets over zijn fysieke inzetbaarheid als hij voornamelijk bovenhands moet werken.

In onderstaande video legt TIGRA duidelijk uit hoe een PMO in zijn werk gaat.

Ons team

Anoukh van Baggum

Anoukh van Baggum

Strategisch adviseur Arbeid & Gezondheid

Bert Nijendijk

Bert Nijendijk

Bedrijfskundig adviseur Arbeid & Gezondheid

Meer informatie?

053 – 303 00 01

twente@tigra.nl

Of kijk op de website van TIGRA.

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus