Werkbelasting heeft te maken met de belastbaarheid en de daadwerkelijke belasting van uw werknemers. Belastbaarheid is datgene wat uw werknemers kunnen hebben en de belasting is datgene wat er van hen wordt gevraagd. Het gaat zowel om de fysieke als de mentale aspecten. 

De balans tussen deze twee moet goed zijn. Verzuim door psycho(sociale) factoren neemt steeds grotere vormen aan. Deze disbalans kan zowel in de privésfeer als op het werk ontstaan. Als er meer wordt gevraagd dan dat zij kunnen hebben, ontstaat een burn-out. Ook een bore-out, waarbij iemand continu onder zijn niveau presteert of zich verveelt, kan een gevolg zijn van een verkeerde balans.

 

Het traject werkbelasting wordt uitgevoerd door TIGRA Twente. TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is onderdeel van Pro Corpus.

Hoe wordt de balans teruggebracht?

Onze adviseurs (bedrijfsfysiotherapeuten en ergotherapeuten) kijken altijd samen met u en de werknemer naar zijn of haar werksituatie. Wat heeft hij nodig om de balans terug te krijgen? Heeft hij mentale klachten dan kan bijvoorbeeld een traject bij een psycholoog, een mindfulnesstraining of cursus timemanagement worden geadviseerd. Heeft hij fysieke klachten dan starten we met een werkplekonderzoek, kijken we naar de werkomgeving of adviseren we persoonlijke beschermingsmiddelen. Het is belangrijk dat de werkhouding van de werknemers goed is. Als de werkhouding niet goed is, kunnen er eerder klachten ontstaan.

Het doel is om samen met u en de werknemer te kijken hoe we de situatie in balans kunnen krijgen.

Wat levert investeren in

werkbelasting u op?

Om de balans terug te brengen, werken we met het Huis van Werkvermogen. Het Huis van Werkvermogen laat zien welke onderdelen voor uw werknemers belangrijk zijn om gezond te blijven en met plezier te blijven werken. Hoe meer de verdiepingen in balans zijn, hoe beter en prettiger zij functioneren. Zo werken we aan duurzame inzetbaarheid van uw personeel.  

3 voordelen van het traject werkbelasting: 

 • Goede balans tussen belasting en belastbaarheid;
 • Minder fysieke en mentale klachten bij uw werknemers;
 • Minder ziekteverzuim.

Hoe ziet het traject werkbelasting eruit?

We onderzoeken wat uw werknemer aan werkbelasting heeft en wat hij aankan. Dit doen we aan de hand van vragenlijsten. Daarna volgt een intakegesprek en maken we een plan op maat.

  Ons team

  Anoukh van Baggum

  Anoukh van Baggum

  Strategisch adviseur Arbeid & Gezondheid

  Bert Nijendijk

  Bert Nijendijk

  Bedrijfskundig adviseur Arbeid & Gezondheid

  Dimphy Roozeboom

  Dimphy Roozeboom

  Ergotherapeut

  Bellen

  053 - 303 00 00

  Wij zijn op werkdagen bereikbaar
  van 08.00 uur tot 18.00 uur.

  Bel mij terug