Wilt u lichamelijke klachten bij uw werknemers voorkomen? Tijdens het werkplekonderzoek kijken we naar de huidige situatie en hoe we deze kunnen verbeteren. We zorgen voor een goed afgestelde werkplek en een ergonomische werkhouding. Dit kan zowel in een productie omgeving, in een magazijn, in de industrie, op kantoor als in een auto, bus of vrachtwagen zijn.

Met het werkplekonderzoek brengen we de balans van de werkbelasting en dat wat de werknemer daadwerkelijk aan kan in kaart. Hierbij onderzoeken we de werkplek en kijken we naar het gedrag en de vitaliteit.

Investeren in een werkplekonderzoek levert u als werkgever het volgende op:

  • Bewuste en gezonde werknemers;
  • Meer productiviteit;
  • Minder ziekteverzuim.

Het werkplekonderzoek wordt uitgevoerd door TIGRA Twente. TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is onderdeel van Pro Corpus.

Wat houdt een werkplekonderzoek in?

In onderstaande video legt TIGRA duidelijk uit wat een werkplekonderzoek inhoudt. 

TIGRA Twente voert drie verschillende werkplekonderzoeken uit:

  • Industrie: Bij het werkplekonderzoek voor de industrie ligt de nadruk op de werkwijze, werktechniek en op de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan advies over specifieke instellingen, een hulpmiddel bij bepaalde machines of specifieke tiltechnieken.
  • Voertuigen: Een voertuig is voor veel mensen een ook werkplek, denk aan chauffeurs of accountmanagers. We kijken naar de zithouding, bediening van stuur, bediening van andere instrumenten en een ontspannen rijtechniek.
  • Kantoor: Bij een kantoorwerkplek kunt u denken aan de instellingen van stoel, bureau, beeldscherm, muis en toetsenbord. Maar ook licht(inval) en geluid nemen we in het advies mee.

Bij het inrichten van de werkplek werken onze adviseurs zoveel mogelijk met de bestaande middelen.

Ons team

Anoukh van Baggum

Anoukh van Baggum

Strategisch adviseur Arbeid & Gezondheid

Bert Nijendijk

Bert Nijendijk

Bedrijfskundig adviseur Arbeid & Gezondheid

Dimphy Roozeboom

Dimphy Roozeboom

Ergotherapeut

Meer informatie?

053 – 303 00 01

twente@tigra.nl

Of kijk op de website van TIGRA.

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus