Wist je dat …

50% van de zieke werknemers medisch gezien niets mankeert? Toch melden zij zich ziek. Dit kan komen doordat zij zich oncomfortabel voelen op de werkplek, door omstandigheden thuis of door niet-werkgerelateerde oorzaken. Als werkgever heb je hier veel last van. Je betaalt elke dag dat je werknemer ziek is en het werk blijft ook liggen. Je bent afhankelijk van de beschikbaarheid van de bedrijfsarts en je wilt graag regelmatig op de hoogte gehouden worden van de voortgang. Toch?

Het werk van de inzetbaarheidsspecialist?

En toch gaat dit in de praktijk vaak niet zo!

Je hebt een zieke werknemer, je belt met de bedrijfsarts en door de AVG-wetgeving komt hij vaak met vage en niet concrete verslagen waar jij als werkgever weinig aan hebt. Jouw werknemer is bijvoorbeeld al 3 maanden thuis en je wordt overvallen door het feit dat dit nog langer gaat duren. Vragen als “Wat kan ik hier nu aan doen?” of “Hoe kan ik dit oplossen?” gaan door je hoofd, maar worden niet beantwoord. En dat is waar de inzetbaarheidsspecialist om te hoek komt kijken!

De inzetbaarheidsspecialisten van Pro Corpus zijn op de werkvloer aanwezig. Voor een werknemer is dit een laagdrempelige manier om in een vroeg stadium zijn of haar fysieke en/of mentale klachten te bespreken. En onze inzetbaarheidsspecialisten hebben een medische achtergrond. Hierdoor mogen ze werknemers (para)medisch advies geven, zodat we ze direct op weg kunnen helpen met hun vraag.

Wat levert een inzetbaarheidsspecialist jou op?

Een snelle en verbeterde inzetbaarheid. Bij Pro Corpus hebben we verschillende disciplines in huis. Denk aan adviseurs Arbeid & Gezondheid die werkgerelateerd advies kunnen geven. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens het Preventief Medisch Onderzoek. Voor de inzet van fysiotherapie en psychologie werken we nauw samen met onze partner Novum Zorg.

Duidelijkheid. De inzetbaarheidsspecialist van Twente biedt duidelijkheid! Zowel voor jou als werkgever als voor je werknemer.  Zo weet je precies waar je aan toe bent, wie wat gaat doen en wanneer wat gedaan wordt.

Rust. Jij mag erop vertrouwen dat wij ons focussen om het ziekteverzuim op de lange termijn aan te pakken zodat dat jij je kan focussen op jouw core-business. 

Samen met jou als werkgever zorgen we dat werknemers inzetbaar worden én blijven!