Met het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) brengen we het werkvermogen, de arbeidsgerelateerde gezondheid en de leefstijl van de werknemers in kaart.

Als werkgever ben je verplicht om iedere 4 jaar een Preventief Medisch Onderzoek aan je werknemers aan te bieden. Werknemers zijn niet verplicht om hieraan deel te nemen en doen op vrijwillige basis mee. Het PMO-onderzoek maakt de individuele werknemer bewust van zijn of haar eigen inzetbaarheid. Ze krijgen een persoonlijke en werk gerelateerde gezondheidscheck die inzicht geeft in hoe fit, gezond en inzetbaar zij zijn.
Het PMO bestaat uit drie onderdelen:

  1. De online vragenlijst.
  2. De fysieke onderzoeken, zoals het oogonderzoek, gehoortest, longfunctietest, health check, bloedonderzoek, mentale belastingtest, arbeidsgerelateerde werkbelasting en een fysieke capaciteitstest.
  3. Een adviesgesprek over hoe inzetbaar de werknemer is.

Het PMO geeft niet alleen inzicht op individueel niveau, maar ook op organisatieniveau. Als werkgever ontvang je een organisatie-overkoepelend advies en gaan we in op het verbeterpotentieel. Waar in het bedrijf gaat het goed? Waar zitten de knelpunten? En op welke specifieke onderdelen kan je als werkgever iets verbeteren?

TIGRA Twente

Het PMO wordt uitgevoerd door TIGRA Twente. TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is strategisch partner van Pro Corpus.

Werkplekonderzoek industrie

Anoukh van Baggum

Strategisch adviseur Arbeid & Gezondheid

Wil je meer lezen?

We delen graag onze kennis met je via onderstaande blogs.

Werkplekonderzoek industrie

Werkplekonderzoek industrie

Tijdens het werkplekonderzoek breng ik de balans van de werkbelasting en dat wat de werknemer daadwerkelijk kan in kaart. Onze specialiteit is het uitvoeren van een werkplekonderzoek binnen productieomgevingen en de industrie. Bij een werkplekonderzoek industrie kijk...

Lees meer
Het PMO Preventief Medisch Onderzoek is klaar, en dan?

Het PMO Preventief Medisch Onderzoek is klaar, en dan?

Als werkgever weet je dat het belangrijk is om een PMO – Preventief Medisch Onderzoek – uit te voeren. Tijdens het Preventief Medisch Onderzoek brengen wij het Huis van Werkvermogen van zowel de individuele werknemer als de organisatie in kaart. Het PMO bestaat uit...

Lees meer