Arbodienst

Op de werkvloer aanwezig en weten wat er speelt.

Inzetbaarheidsadviseurs met een (para) medische achtergrond.

In week 1/2 al contact met de werknemer.

Onze werkwijze

Verzuimprotocol Arbodienst Twente

Ziekmelden

De werknemer meldt zich ziek zoals in het protocol van het bedrijf staat beschreven. 

Arbodienst Twente

Start Inzetbaarheidsadviseur

De Inzetbaarheidsadviseur van Pro Corpus neemt contact op met de medewerker na verzoek van werkgever. De Inzetbaarheidsadviseur maakt een inschatting van de situatie en komt met een passend advies. 

Verzuimprotocol arbo arts

Contact arts

In het kader van de Wet Verbetering Poortwachter zijn er verplichte stappen noodzakelijk. Denk hierbij aan het opstellen van een probleemanalyse. De Inzetbaarheidsadviseur maakt plant de afspraken en monitort het proces. 

Verzuimprotocol vervolgafspraken

Vervolgafspraken

De Inzetbaarheidsadviseur begeleidt het verdere verzuimproces. Zowel de werknemer als de werkgever ontvangen na iedere afspraak een terugkoppeling.

We werken o.a. voor

Vivera Pro Corpus
FC Twente
Viattence Pro Corpus
TriMM
Johma Pro Corpus
Vivera Pro Corpus
Arbodienst Twente
Arbodienst Twente
Arbodienst Twente
Arbodienst Twente

Wat zeggen onze klanten?

Wat kan Pro Corpus jullie op preventief gebied bieden?

“Veel! De inzetbaarheidsadviseurs zijn elke twee weken op donderdagochtend bij ons op kantoor aanwezig voor een vrij inloopspreekuur. Dat werkt voor onze medewerkers heel goed. Ze weten dat ze niet ziek hoeven te zijn om toch met een inzetbaarheidsadviseur in gesprek te kunnen. Juist als er iets speelt en ze nog niet ziek zijn, is het belangrijk dat ze in gesprek gaan met de inzetbaarheidsadviseur. Daar krijgen ze tips en adviezen waar ze direct mee verder kunnen.”

Zitten de spreekuren vol?

“Ja, de spreekuren zitten altijd vol. Het gaat van mond-tot-mond onder het personeel rond. Ik vind het mooi om te zien dat medewerkers elkaar onderling ook motiveren. Als ze zien dat een collega niet zo lekker in zijn vel zit, wordt er gezegd: Ga eens naar HR en kijk of je een gesprek met de inzetbaarheidsadviseur kan krijgen. Dat heeft mij goed geholpen. Medewerkers ervaren het als een veilige en prettige plek en dat is belangrijk!”

Lees snel verder voor de volledige klantcasus van TRIMM.

Joyce van Ginhoven

HR-adviseur, TRIMM