Ergonomie

Maak een afspraak
Een zieke werknemer kost u als werkgever anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel als zijn bruto loonkosten. Dit bedrag bestaat uit omzetverlies en vervanging of extra werk door collega’s. Ook de werknemer ondervindt veel hinder als hij ziek is. Hij of zij kan niet werken, kan vaak zijn sociale activiteiten niet meer doen en zit veel thuis. Zowel voor u als werkgever als voor de werknemer is het van belang om een goede ergonomische werkplek te realiseren, zodat uw werknemers zo prettig mogelijk kunnen werken. Dit kan een aanpassing van de werkplek zijn, een andere stoel of ergonomische aanpassingen. Onze ergonomische oplossingen zijn inzetbaar binnen de industrie, mobiliteitssector en op kantoor. 

Ergonomie wordt uitgevoerd door TIGRA Twente. TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is onderdeel van Pro Corpus.

Werkwijze

We zijn een strategisch partner voor kleine, middelgrote en grote bedrijven in Twente. Samen met de werkgever en de werknemer kijken we naar oplossingen voor het verbeteren van de werkplek, de werkomgeving en de werkhouding. Wij hebben ervaring binnen de industrie, mobiliteit en op kantoor.

Hoe zij ons onderscheiden? We hebben een holistische kijk op de werknemer en kijken wat hij of zij nodig heeft. We leveren altijd maatwerk en hebben korte lijnen met andere zorgprofessionals.

We kunnen uw werknemers voorzien van trippel stoelen, aangepaste bureaustoelen, ergonomische hulpmiddelen, aanpassingen in het vervoer en individuele oplossingen. Tevens maken wij trainingen op maat zodat de ergonomie gewaarborgd blijft, zowel nu als in de toekomst.

In onderstaande video legt TIGRA uit hoe een werkplekonderzoek eruit ziet.

Ons team

Dimphy Roozeboom

Dimphy Roozeboom

Ergotherapeut
Adviseur Arbeid & Gezondheid

Meer informatie?

053 – 303 00 01

twente@tigra.nl

Of kijk op de website van TIGRA.

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus