Kenniscentrum inzetbaarheid

Programma’s en trainingen op het gebied van inzetbaarheid

Werknemers die gezond en vitaal zijn, zijn meer tevreden, minder vaak ziek en productiever. Ze zijn vooral langer en duurzamer inzetbaar!

Maar heb jij als leidinggevende of HR-manager altijd de juiste kennis in huis? Of ben je op zoek naar een strategisch partner die specialist is op het gebied van inzetbaarheid? Een specialist die de algemene begrippen op een simpele en interactieve manier uit kan leggen?

Bij Pro Corpus geloven we niet in saaie presentaties waarbij we alleen maar zenden. We gaan altijd met elkaar aan de slag, bijvoorbeeld in een innovatieve game, een workshop of coaching met een virtual reality bril.

Ben je op zoek naar een andere training dan de trainingen die hieronder staan?
Neem contact met ons op en we denken graag met je mee!

Programma’s en trainingen

Training Vertrouwenspersoon

Training Vertrouwenspersoon

Voor werknemers

Een praktische training voor iedereen die meer wilt weten over de rol van vertrouwenspersoon. Welke kwaliteiten bezit je als vertrouwenspersoon? Welke wetten en regels gelden er op welk moment? En wat moet je in welke situatie doen?

Training Inzetproat

Training Inzetproat

Voor leidinggevenden

De training Inzetproat is dé training voor leidinggevenden waarbij jij op een laagdrempelige manier leert hoe je het inzetbaarheidsgesprek met jouw werknemers kan voeren. Hoe? Met een game!

Programma De Smaakmakers

Programma De Smaakmakers

Voor werknemers

De Smaakmakers is een jaarprogramma waarbij jouw werknemers fitter en gezonder worden. Ze worden begeleid op het gebied van het verbeteren van hun leefstijl en het vergroten van hun werkvermogen. Het is laagdrempelig, praktisch en voor alle werknemers toegankelijk. 

Programma Doorploegen

Programma Doorploegen

Voor werknemers in ploegendienst

Het programma Doorploegen is een innovatief programma voor werkgevers, leidinggevenden en werknemers. Doorploegen duurt een jaar en gaat in op de invloed van werkgebonden factoren – fysieke belasting, werkomgeving, werkstress – en persoonsgebonden factoren –  voeding & beweging, slapen, werk/privé – op het werken in ploegendiensten.

Voorlichting & Training Ergonomie

Voorlichting & Training Ergonomie

Voor werknemers

Bij de Voorlichting & Training Ergonomie leren jouw werknemers hoe ze een goede ergonomische werkplek realiseren. Onze ergonomische oplossingen zijn inzetbaar binnen de industrie, mobiliteitssector en op kantoor. 

Voorlichting & Training Fysieke belasting

Voorlichting & Training Fysieke belasting

Voor werknemers

In deze training wordt er aandacht besteed aan lichamelijke inspanning. Bijvoorbeeld tillen, dragen, duwen en trekken. Tijdens de training leren werknemers hoe ze moeten omgaan met fysieke belasting in hun dagelijkse werk en wat het langetermijneffect kan zijn van verkeerde uitvoering. 

Training Sterker met stress

Training Sterker met stress

Voor werknemers

Is stress wel zo ongezond als we denken of kan stress jouw werknemers ook helpen om te groeien? In deze innovatieve training Sterker met Stress leren jouw werknemers hoe zij in hun dagelijks (werk)leven met stress om kunnen gaan in plaats van het te vermijden.

Ben jij de vage adviezen en lange doorlooptijd van je arbodienst ook zo zat? Wij doen het anders!

Ontvang direct de meest complete gids over arbodienstverlening in Twente in je mailbox.

En blijf op de hoogte van onze praktische oplossingen en innovatieve programma’s voor op de werkvloer.