De Smaakmakers

* Heb je werknemers met gezondheidsklachten?

* Wil je weten hoe jouw werknemers gezonder en fitter kunnen worden?

* Wil je ervaren hoe je op een leuke manier met vitaliteit om kunt gaan en werknemers kunt motiveren?

Omdat wij zelf werkgever zijn, begrijpen wij je als geen ander! Daarom hebben wij het programma De Smaakmakers ontwikkeld. Bij De Smaakmakers worden de werknemers een jaar lang begeleid op het gebied van het verbeteren van hun leefstijl en het vergroten van hun werkvermogen. De Smaakmakers is laagdrempelig, praktisch en voor alle werknemers toegankelijk. Het doel is dat zij duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Nu en in de toekomst!

Wist je dat ...

Werknemers die fit en vitaal zijn

xx% minder vaak diabetes hebben?
xx% meer bewegen?
xx% minder vaak ziek zijn?

De Smaakmakers.
Waaruit bestaat het programma?

Smaakmakers Kick-off

1. Kick-off voor werknemers

Tijdens de kick-off ervaren de werknemers waarom de workshop en het spreekuur belangrijk voor hen zijn en hoe ze mee kunnen doen.
 

Workshop De Smaakmakers

2. De workshop ‘Dat smaakt naar meer’

De workshop ‘Dat smaakt naar meer’ duurt 2 uur. De werknemers krijgen voorbeelden uit de praktijk over gezond eten. Wat eet je wel en wat eet je niet? Hoe maak je gezonde keuzes? 

Doorploegen persoonlijk traject

3. Persoonlijk spreekuur

Persoonlijk jaartraject met begeleiding. De werknemer bepaalt zelf welke onderwerpen aan bod komen. Denk aan: werkbelasting & belastbaarheid, gezonde voeding, beweging, ontspannen & slapen. 

Wat zeggen onze klanten?

“‘Werken in Losser’ en stichting ‘Werkprojecten Oldenzaal’ willen dat haar werknemers duurzaam inzetbaar blijven. Daarom hebben wij na een onderhandse aanbesteding gekozen voor het jaarprogramma ‘De Smaakmakers’ van TIGRA Twente.

Hun aanpak sprak ons het meest aan, omdat zij een programma van een jaar hebben waarin vitaliteit met regelmaat terugkomt op de werkvloer. Verder kennen ze een meer sporen-aanpak, waarbij ze werknemers individueel begeleiden, workshops geven aan groepen en het management van het bedrijf handvatten geven om te werken aan de vitaliteit. Of toch tenminste er meer bewust van te zijn.

We zijn vorig jaar begonnen en een grote groep werknemers die onder begeleiding het komende jaar werken aan hun vitaliteit. De één is bezig met meer bewegen; de ander met gezondere voeding. Ieder op zijn manier, binnen zijn mogelijkheden. Daarnaast zijn ook hun collega’s meer met vitaliteit bezig, omdat ze de resultaten zien. Met posters en items in de nieuwsbrief blijven we daar aandacht aan schenken.

Met het jaarprogramma ‘De Smaakmakers’ verwachten we dat een aantal werknemers, ondanks de corona, vitaler het nieuwe jaar in gaat en dat de rest van het bedrijf bewuster om blijft gaan met thema’s die helpen bij duurzame inzetbaarheid.”

Marcel Punt

Bedrijfsleider, Gemeente Oldenzaal

Ons team

Anoukh van Baggum

Anoukh van Baggum

Strategisch adviseur Arbeid & Gezondheid

Nancy Harms

Nancy Harms

Leefstijlcoach

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

TIGRA

TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is strategisch partner van
Pro Corpus.

Stuur ons een e-mail

Ben jij de vage adviezen en lange doorlooptijd van je arbodienst ook zo zat? Wij doen het anders!

Ontvang direct de meest complete gids over arbodienstverlening in Twente in je mailbox.

En blijf op de hoogte van onze praktische oplossingen en innovatieve programma’s voor op de werkvloer.