Selecteer een pagina

Op de RIT traject

Gedragsmatige Fysieke Training
Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

>> Heb je werknemers met chronische klachten?

 

>> Of werknemers die langdurig uit dreigen te vallen?

 

Of werknemers die zowel fysieke als mentale begeleiding nodig hebben?

Snelle inzet voorkomt langdurig verzuim! Verzuimt een werknemer of is er sprake van regelmatig verzuim? Met het ‘Op de RIT’ traject richten we ons op het duurzaam terugkeren naar werk. Want de beste aanpak bij een verhoogd risico op langdurig verzuim is een snelle en activerende aanpak. De eerste 6 weken van het verzuim zijn cruciaal! Hoe langer de werknemer verzuimt, hoe langer en vooral moeilijker het wordt om weer terug te keren in het werkproces.

 

Wat onderscheidt Op de RIT

  • Elk traject wordt individueel op maat gemaakt. Alle instructies en fysieke trainingen worden afgestemd op de individuele situatie. Het traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken.
  • Persoonlijk programma dat gericht is op het gedrag van de werknemer.
  • Stapsgewijze opbouw naar functionele activiteiten.
  • Een werkplekonderzoek en instructies op de werkplek.
  • Trainen in de zaal. 

Trainen

De werknemer traint in zaal om zijn of haar conditie te verbeteren, kracht te trainen, ‘werk van iets te maken’ en om werkgericht bezig te zijn’. In de trainingszaal traint de werknemer op alle gebieden. Zowel fysiek en mentaal,  functiegericht en werkgericht, weerbaarheid en belastbaarheid.

We starten direct met een actieve aanpak. We maken een werkhervattingsprognose en kijken welke taken al opgepakt kunnen worden. Op vaste momenten kijken we welke werkzaamheden de werknemer weer kan uitvoeren. Na het traject ontvang je als werkgever een schriftelijke rapportage. Indien nodig kan de werknemer na het afronden van het Op de RIT traject tot een half jaar nadien terugvallen op onze expertise.

De intake vindt plaats door Dimphy of een andere adviseur Arbeid & Gezondheid. Het traject wordt uitgevoerd door onze partner OCA Enschede.

Ons team

training re-integratie

Dimphy Roozeboom

Intake Op de RIT traject
Ergotherapeut
Adviseur Arbeid & Gezondheid

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

training re-integratie

TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is strategisch partner van
Pro Corpus.

Stuur ons een e-mail

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor het bedrijf en jouw werknemers? Wat hebben je werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heb jij als individu nodig?

© 2021 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus