Selecteer een pagina

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

>> Hoe vitaal is de organisatie?

>> Hoe fit en gezond zijn jouw werknemers op dit moment?


>> Hoe betrokken en bevlogen zijn werknemers? 

Met een PMO – Preventief Medisch Onderzoek – meten we de vitaliteit, leefstijl, bevlogenheid en betrokkenheid van jouw werknemers. Waar gaat het goed? En waar zitten de knelpunten? Door middel van een interactief dashboard wordt dit helder in beeld gebracht. En kan jij direct zien aan welke knoppen je kan draaien om de werknemers duurzaam inzetbaar te maken en te houden. 

Het Preventief Medisch Onderzoek wordt ingezet door organisaties die inzetbaarheid en arbeidsgerelateerde gezondheid in kaart willen brengen en die hierop willen sturen. Hierin wordt altijd aangehaakt op de RI&E en de risico’s die daarin worden benoemd.

Wat onderscheidt ons PMO?

Het is onze kracht om de combinatie van inventarisatie, advies en (proces)begeleiding, gericht op bewustwording en gedragsverandering in te zetten. Het Preventief Medisch Onderzoek is altijd maatwerk. Wij baseren het plan op de RI&E en de bedrijfscultuur. De pijlers werk, gezondheid en inzetbaarheid zijn de basis. Daarbij werken wij met zowel vragenlijsten als diverse (fysieke) testen.

Uniek bij het preventief medisch onderzoek is de TIGRA FITMet de TIGRA FIT meet TIGRA de fysieke inzetbaarheid van werknemers op functie specifiek niveau. Hiermee kijken we verder dan de algemene conditie. Een marathonloper heeft een jaloersmakende conditie, maar deze zegt niets over zijn fysieke inzetbaarheid als hij voornamelijk bovenhands moet werken.

In onderstaande video legt TIGRA duidelijk uit hoe een PMO in zijn werk gaat.

Ons team

Preventief Medisch Onderzoek

Anoukh van Baggum

Strategisch adviseur Arbeid & Gezondheid

Preventief Medisch Onderzoek

Bert Nijendijk

Bedrijfskundig adviseur Arbeid & Gezondheid

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Preventief Medisch Onderzoek

TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is strategisch partner van
Pro Corpus.

Stuur ons een e-mail

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor het bedrijf en jouw werknemers? Wat hebben je werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heb jij als individu nodig?

© 2021 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus