PMO Preventief Medisch Onderzoek

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

»  Hoe vitaal is de organisatie?

» Hoe fit en gezond zijn jouw werknemers op dit moment?

» Hoe betrokken en bevlogen zijn werknemers? 

Met een PMO Preventief Medisch Onderzoek  ontvangen werknemers een quickscan van hun huidige gezondheidssituatie. Tijdens het PMO brengen we de gezondheid in kaart en bespreken we hoe zij zaken als werksfeer, stress en lichamelijke belasting ervaren.

Waar gaat het goed? En waar zitten de knelpunten? Door middel van een interactief dashboard wordt dit helder in beeld gebracht. En kan jij direct zien aan welke knoppen je kan draaien om de werknemers duurzaam inzetbaar te maken en te houden.

Het Preventief Medisch Onderzoek wordt ingezet door organisaties die inzetbaarheid en arbeidsgerelateerde gezondheid in kaart willen brengen en die hierop willen sturen. Hierin wordt altijd aangehaakt op de RI&E en de risico’s die daarin worden benoemd. 

TIGRA Twente

Het PMO Preventief Medisch Onderzoek wordt uitgevoerd door TIGRA Twente. TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is strategisch partner van Pro Corpus.

Wat onderscheidt ons
PMO Preventief Medisch Onderzoek?

Het is onze kracht om de combinatie van inventarisatie, advies en (proces)begeleiding, gericht op bewustwording en gedragsverandering in te zetten. Het Preventief Medisch Onderzoek is altijd maatwerk. Wij baseren het plan op de RI&E en de bedrijfscultuur. De pijlers werk, gezondheid en inzetbaarheid zijn de basis. Daarbij werken wij met zowel vragenlijsten als diverse (fysieke) testen.

Het PMO is klaar, en dan? Je leest het in ons blogartikel op de TIGRA website.

Uniek bij het preventief medisch onderzoek is de TIGRA FITMet de TIGRA FIT meet TIGRA de fysieke inzetbaarheid van werknemers op functie specifiek niveau. Hiermee kijken we verder dan de algemene conditie. Een marathonloper heeft een jaloersmakende conditie, maar deze zegt niets over zijn fysieke inzetbaarheid als hij voornamelijk bovenhands moet werken.

In onderstaande video legt TIGRA duidelijk uit hoe een PMO in zijn werk gaat.

Ons team

Dimphy Roozeboom

Dimphy Roozeboom

Projectleider PMO
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Ergotherapeut

Anoukh van Baggum

Anoukh van Baggum

Strategisch adviseur Arbeid & Gezondheid

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

TIGRA

TIGRA Twente is één van de 25 vestigingen van het landelijke TIGRA netwerk en is strategisch partner van
Pro Corpus.

Stuur ons een e-mail