Zeg eens eerlijk: hoe vaak leef jij op de automatische piloot? 

Nog even een rapport afmaken, stofzuigen, sporten, boodschappen doen, eten koken, telefoontjes plegen, de kinderen ophalen… Het grootste deel van al jouw gedachten, gaat over wat je nog moet doen in de toekomst. Op deze manier gaat het leven in snel tempo aan je voorbij en kun je zelfs diverse klachten ontwikkelen.

Kan het anders? Jazeker, dat heb ik aan den lijve ervaren met Mindfulness.

Mindfulness: stop de automatische piloot en stuur weer zelf!

Mindfulness betekent letterlijk ‘leven met volle aandacht’ en je laat alles los wat straks of morgen volgens jouw hoofd moet.

Hoe dat eruitziet? Stel je eens voor dat je fietst naar school om de kinderen op te halen. Je voelt de warme zonnestralen op je huid, je ziet de herfsttinten van de bomen en je hoort de fluitende vogels en de lachende kinderen die je passeert. Klinkt dit niet veel prettiger dan alle gedachten, die in jouw hoofd voorbijflitsen van wat je allemaal nog moet doen of waar je je onprettig bij voelt? Zelfs regen, wind of minder leuk nieuws ga je anders ervaren.

Je bent namelijk in het nu! Dat is Mindfulness. Je oordeelt niet over situaties maar je aanvaardt deze. Niet oordelen vergemakkelijkt acceptatie. Je luistert meer naar je gevoel. Je leeft intenser en ontspant makkelijker.

Wat houdt de training in? 

Mindfulness is geen tovermiddel maar een vaardigheid die ik je heel graag aanleer. Je leert je gedachten te trainen waardoor je stil staat bij wat je nu doet en/of gebeurt. De training bestaat uit 8 sessies van ongeveer 2,5 uur. De sessies bestaan uit theorie maar je gaat vooral zelf aan de slag. Je oefent om met aandacht en mildheid in het huidige moment te zijn. Denk hierbij aan ademhalings- en meditatie oefeningen. Je ervaart wat dit voor jou doet. Je leert effectief om te gaan met stressvolle situaties. Ik vertel je over je gedachten en hoe die jouw gedrag en gevoel kunnen beïnvloeden. Ook ga je thuis aan de slag met oefeningen die wij in de les hebben gedaan. Zo leer je steeds meer mindfulness te integreren in je dagelijkse leven. 

Resultaat na de training bij Pure Mindzz:

  • Je piekert en denkt minder
  • Je voelt meer rust en voelt je minder gejaagd
  • Je bent je bewust van de signalen van je lichaam
  • Je hebt minder last van chronische pijn
  • Je geniet meer
  • Je werkt effectiever
  • Je ervaart meer creativiteit 
  • Je hebt minder last van (faal) angst
  • Je kunt je beter concentreren

Data en kosten

De training bestaat 8 uit avonden. Bekijk de facebookpagina van Pure Mindzz voor de startdata. De kosten van de totale training bedragen 350 euro incl. BTW. 

Wie ben ik?

Als werkende moeder van 2 jongens weet ik hoe vol het dagelijkse leven kan zijn. Er moet zoveel. Thuis, op het werk, op school. Ik voelde me altijd onrustig, gejaagd en genoot minder van de dingen waarvan ik eigenlijk zou moeten genieten. Toen het in mijn leven even niet mee zat en ik in deze periode vlak na elkaar dierbare mensen verloor, voelde ik me verre van gelukkig.

Ik besloot dat ik het zo niet meer wilde en gaf me op voor een Mindfulness training. Wat een verademing. Door Mindfulness krijg ik mijn volle hoofd weer leeg en verdwijnt de stress uit mijn lichaam. Hierdoor ben ik er met volle aandacht voor mezelf, mijn gezin en mijn omgeving. Ik voel me zoveel beter en gelukkiger. Zelfs als het even niet mee zit, kan ik er beter mee omgaan.

Dit gun ik iedereen. Ook jou! Daarom heb ik de opleiding gevolgd tot Mindfulness trainer (SeeTrue). Onder het motto ‘You can’t stop the waves, but you can learn how to surf’ (Jon Kabat-Zinn) wil ik iedereen de vaardigheden van Mindfulness aanleren. 

Kom je ook? Houd de facebookpagina van Pure Mindzz in de gaten voor meer nieuws en de startdata. Voor meer informatie kun je contact met me opnemen op telefoonnummer 06-14558876.

Heel graag tot ziens!

Liefs Maaike

Bellen

053 - 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus