Chronische pijn

Heeft u langer dan 12 weken pijn? Dan heeft u officieel last van chronische pijn. Een onzichtbare aandoening waar u zich zorgen over maakt en die de kwaliteit van uw leven aantast. De oorzaak is lang niet altijd bekend, maar chronische pijn kan allerlei oorzaken hebben. Denk hierbij aan rugletsel, reuma, een infectie, operatie, kanker of ander aandoeningen.

Werkwijze

Om grip te krijgen op uw klachten is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is. Wat is chronische pijn precies? Hoe is het ontstaan en wat kunt u doen om u beter te voelen? Samen met ons team streven we gezamenlijk naar een gezondere en actieve toekomst. Tijdens dit proces bepaalt u zelf uw doelen. Denk hierbij aan zelfstandig de hond uitlaten, een dagje uit met het gezin of terugkeren op uw werkplek. De rode draad is dat u zelf de regie over uw leven terug krijgt en uw pijnklachten onder controle krijgt.

Wij kunnen uw pijn niet wegnemen. Wel kunnen we u leren om er beter mee om te gaan zodat u weer actiever in het leven staat. Gedurende de revalidatie betrekken we ook graag uw gezinsleven bij het proces. Het is namelijk van groot belang dat ook zij inzicht hebben in het behandelproces en dat ze mee kunnen praten over de behandeldoelen.

Praktische informatie

  • Elk traject start met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en verplicht u tot niets. Als deze kennismaking naar wens verloopt plannen we een langer gesprek en een onderzoek in. Tijdens dit intakegesprek zullen we verder praten over uw doelen en hoe we dit gezamenlijk gaan bereiken. In deze zogenaamde intakefase ontmoet u alle specialisten binnen het traject: de psycholoog, de fysiotherapeut, de ergotherapeut en uiteraard de revalidatiearts.
  • Wij hanteren geen wachtlijst. U kunt binnen 3 werkdagen bij ons terecht.
  • Met de juiste indicatie wordt poliklinische revalidatie vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Hiervoor is een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist noodzakelijk. Indien u dit wenst helpen wij met het aanvragen van een verwijzing. De zorgverzekeraar zal wel het eigen risico in rekening brengen.
  • Het volledige traject duurt ongeveer 3 maanden waarbij u elke week meerdere afspraken heeft binnen ons centrum.

Afspraak maken

Benieuwd hoe wij samen met u aan een betere gezondheid kunnen werken?
Bel zelf of laat eenvoudig uw telefoonnummer achter en we nemen binnen een werkdag contact met u op.

Bellen

053 - 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug

Samen werken aan gezondheid

Pro Corpus is een modern multidisciplinair gezondheidscentrum in Twente. Onze ervaren en vooruitstrevende professionals werken vanuit diverse medische disciplines samen aan uw gezondheid of die van uw bedrijf.

© 2018 Pro Corpus Gezondheidscentrum

Privacy

Volg Pro Corpus