Voor verwijzers

Pro Corpus helpt mensen met fysieke en mentale problematiek op weg naar een actief en gezond leven. Het doel is dat zij hun werk en dagelijkse activiteiten weer zoveel mogelijk kunnen oppakken. Een gespecialiseerd team van psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, bedrijfsfysiotherapeuten en de revalidatiearts staan voor uw cliënt klaar om samen met hem/haar te werken aan de doelen die hij/zij wil bereiken. We begeleiden de cliënt naar een betere kwaliteit van leven. De rode draad voor de cliënt is om zelf de regie over het leven terug te krijgen en op die manier om te kunnen gaan met de pijnklachten. Onze zorgcoördinator is voor u het aanspreekpunt.

Logo OCA

Het multidisciplinaire revalidatietraject  wordt uitgevoerd door OCA. OCA Enschede is één van de 21 vestigingen van het landelijke OCA netwerk en is onderdeel van Pro Corpus.

Werkwijze

Een traject start altijd met een eerste kennismakingsgesprek. Deze screening is gratis. Uw cliënt komt naar onze locatie in Enschede voor een oriënterend gesprek en het invullen van een vragenlijst. Onze zorgprofessional kijkt welk behandelplan het beste aansluit bij uw cliënt. Uiteraard nemen we daarna contact met u op om onze bevindingen te delen.

Binnen revalidatie & werkhervatting hanteren we twee vormen: 

1. Het traject wordt betaald door de werkgever of de wederpartij binnen een letselschadezaak. Als verwijzer stuurt u de cliënt naar ons, wij verzorgen de verdere afhandeling. 

2. Het traject wordt betaald door de zorgverzekeraar. Het multidisciplinaire revalidatietraject  wordt uitgevoerd door OCA. OCA Enschede is één van de 21 vestigingen van het landelijke OCA netwerk en is onderdeel van Pro Corpus. Via Zorgdomein (op naam van OCA) kunt u uw cliënt verwijzen. Vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering.  

Inclusiecriteria:

 • De klachten bestaan langer dan 3 maanden waarbij eerdere fysiotherapeutische behandelingen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid;
 • Uw cliënt is ouder dan 18 jaar;
 • Uw cliënt heeft niet recent een soortgelijk traject afgerond.

Praktische informatie

  • Wij hanteren geen wachtlijst. Uw cliënt kan binnen 3 werkdagen bij ons terecht.
  • Het volledige traject duurt ongeveer 3 maanden waarbij uw cliënt elke week meerdere afspraken heeft.
  • Bedrijfsartsen met een eigen AGB-code worden door de zorgverzekeraars geaccepteerd als verwijzer.
  • Indien u twijfelt over de haalbaarheid van een traject, neem contact met ons op.
  • Uw cliënt kan zelf een afspraak met ons maken voor het kennismakingsgesprek. De zorgprofessional kijkt welk behandelplan het beste aansluit bij uw cliënt. Daarna wordt de medisch inhoudelijke informatie bij u opgevraagd. 

  Ons team

  Britt de Kroon

  Britt de Kroon

  Zorgcoördinator OCA
  Psycholoog

  Thom Wes

  Thom Wes

  Chronische pijnrevalidatie
  Fysiotherapeut

  Hans van Dam

  Hans van Dam

  Chronische pijnrevalidatie
  Manueel therapeut

  Maureen van Affelen

  Maureen van Affelen

  Secretaresse
   

  Maaike Bodmer

  Maaike Bodmer

  Psycholoog
   

  Bellen

  053 - 303 00 00

  Wij zijn op werkdagen bereikbaar
  van 08.00 uur tot 18.00 uur.

  Bel mij terug

  Vitaal & Inzetbaar

  Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

  © 2020 Pro Corpus

  Privacyverklaring

  Volg Pro Corpus