Voor verwijzers

Pro Corpus helpt mensen met fysieke en mentale problematiek op weg naar een actief en gezond leven, zodat zij hun werk en dagelijkse activiteiten weer zoveel mogelijk kunnen oppakken. Een gespecialiseerd team van psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, bedrijfsfysiotherapeuten en de revalidatiearts staan voor uw cliënt klaar om samen met hem/haar te werken aan de doelen die hij/zij wil bereiken. Via het graded activity model zullen we de cliënt activeren en naar een betere kwaliteit van leven begeleiden. De rode draad voor de cliënt is op zelf de regie over het leven terug te krijgen en de pijnklachten onder controle te krijgen. Zorgcoördinator Ariane van den Boomgaard is hierbij voor u het aanspreekpunt.

Werkwijze

Een traject start altijd met een eerste kennismakingsgesprek. Deze screening is gratis. Uw cliënt komt naar onze locatie in Almelo of Enschede voor een oriënterend gesprek en het invullen van een vragenlijst. De zorgprofessional van Pro Corpus kijkt welk behandelplan het beste aansluit bij uw cliënt. Uiteraard nemen we daarna contact met u op om onze bevindingen te delen.

Wanneer het traject van start gaat zullen we u altijd na de tussen- en eindevaluatie op de hoogte houden van de vorderingen en het eindresultaat. Zijn er tussentijds bijzonderheden waarvan u op de hoogte dient te zijn, dan nemen wij uiteraard zo snel mogelijk contact met u op.

Inclusiecriteria:

  • De klachten bestaan langer dan 3 maanden waarbij eerdere fysiotherapeutische behandeling niet tot het gewenste resultaat hebben geleid
  • Uw cliënt is ouder dan 18 jaar
  • De klachten worden in stand gehouden door psychosociale factoren
  • Uw cliënt heeft niet recent een soortgelijk traject afgerond

Praktische informatie

  • Wij hanteren geen wachtlijst. Uw cliënt kan binnen 3 werkdagen bij ons terecht.
  • Met de juiste indicatie wordt poliklinische revalidatie vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Hiervoor is een verwijzing van u noodzakelijk. Hierop moet “Medisch specialistische revalidatie” genoemd worden. Indien u vragen heeft over het uitschrijven van een verwijzing, neem dan contact met ons op. Voor het kennismakingsgesprek is een verwijzing nog niet noodzakelijk. De zorgverzekeraar zal wel het eigen risico van uw cliënt in rekening brengen.
  • Het volledige traject duurt ongeveer 3 maanden waarbij uw cliënt elke week meerdere afspraken heeft binnen ons centrum.
  • Bedrijfsartsen met een eigen AGB-code worden door de zorgverzekeraars geaccepteerd als verwijzer.
  • Indien u twijfelt over de haalbaarheid van een traject binnen ons centrum, neem dan contact met ons op.
  • Verwijzen kan direct via mail of telefoon naar ons. Wij zorgen voor de benodigde formulieren.

Afspraak maken

Benieuwd hoe wij samen met u aan een betere gezondheid kunnen werken?
Bel zelf of laat eenvoudig uw telefoonnummer achter en we nemen binnen een werkdag contact met u op.

Bellen

053 - 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug

Samen werken aan gezondheid

Pro Corpus is een modern multidisciplinair gezondheidscentrum in Twente. Onze ervaren en vooruitstrevende professionals werken vanuit diverse medische disciplines samen aan uw gezondheid of die van uw bedrijf.

© 2018 Pro Corpus Gezondheidscentrum

Privacy

Volg Pro Corpus