Pro Corpus is dé inzetbaarheidsspecialist uit Twente en heeft als missie om alle werknemers gezond, vitaal en inzetbaar te houden. Maar hoe ziet het verzuimprotocol er bij Pro Corpus eigenlijk uit? Welke stappen zetten we zodat de werknemer zo snel én duurzaam mogelijk weer aan het werk kan?

Ons verzuimprotocol bestaat uit 5 stappen:

Verzuimprotocol ziekmelding

Ziekmelding

De werknemer meldt zich telefonisch ziek bij zijn leidinggevende en mailt zijn ziekmelding naar HR. HR verwerkt de ziekmelding.

Verzuimprotocol inzetbaarheidsadviseur

Start inzetbaarheidsadviseur

HR belt de werknemer uiterlijk op de 3e ziektedag om te bepalen wat de status is. Als er een interventie nodig is, schakelt zij met de leidinggevende en met Pro Corpus.

De inzetbaarheidsadviseur schat in of verdere stappen nodig zijn. Denk aan interventie zoals bezoek huisarts, fysiotherapie, psychologie of specialistisch onderzoek. Ook wordt de werkopbouw besproken. 

Verzuimprotocol arbo arts

Contact met arbo arts

De inzetbaarheidsadviseur plant in week 6 – 8 de verzuimende werknemer bij de arbo arts van Pro Corpus. De probleemanalyse wordt dan opgesteld. 

Verzuimprotocol plan van aanpak

Plan van aanpak

Binnen twee weken na de probleemanalyse stelt HR het plan van aanpak op. Onze back-office medewerker kan hierbij de stappen die de Wet verbetering Poortwachter voorschrijft bewaken. 

Verzuimprotocol weer aan het werk

Vervolgafspraken

De inzetbaarheidsadviseur begeleidt het verdere verzuimproces. HR wordt na elke afspraak op de hoogte gehouden van de voortgang.

Wil je meer lezen? 

We delen graag onze kennis met je in onderstaande blogs. 

Wanneer schakel je als bedrijf een arbodienst in?

Wanneer schakel je als bedrijf een arbodienst in?

Wanneer moet je als bedrijf een arbodienst inschakelen? Een mooie vraag die we graag aan Jinke Kothman stellen, inzetbaarheidsadviseur bij Pro Corpus. “Vanuit mijn functie als inzetbaarheidsadviseur zie ik dat bedrijven een arbodienst op verschillende momenten...

Lees meer