17 augustus in het AD stond een artikel dat er in Nederland 4 miljoen ‘verborgen burn-outs’ zijn. Dat wil zeggen: mensen die binnen een half jaar uit dreigen te vallen als er geen actie wordt ondernomen.

Als specialist op het gebied van vitale werknemers hebben we binnen Pro Corpus ruim 15 jaar ervaring bij kleine en grote bedrijven in Twente. Het is onze kracht om in kaart te brengen waar de problematiek zit, wat je er als bedrijf aan kan doen en wat dit je onder aan de streep oplevert.

In ons dagelijks werk signaleren we al geruime tijd dat psychische problematiek stijgt op de ladder van verzuimredenen. Ook zien we dat Corona dit heeft versterkt en dat dit een katalysator is voor meer uitval en verzuim. 56% van de werknemers valt binnen nu een half jaar uit als ze geen ondersteuning krijgen.

Er kunnen voor jou 2 situaties van toepassing zijn:

  1. Je weet welke werknemers uit dreigen te vallen en wilt gerichte interventies inzetten om de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Maar welke interventie past het best bij de problematiek van de werknemer? Hierin is maatwerk essentieel. Mail onze inzetbaarheidscoach Ariane voor een vrijblijvend gesprek met de werknemer en we kijken wat er speelt en hoe we dit op kunnen lossen.

2. Je weet dat dit binnen de organisatie speelt, maar weet niet om welke werknemers het gaat. Deze mensen zijn niet zichtbaar, omdat ze nog niet uitgevallen zijn. Maar ze kosten jou als organisatie wel geld! Deze werknemers hebben minder werkvermogen en zijn minder inzetbaar. Dan is het van belang om zo snel mogelijk in kaart te brengen wat de situatie exact is, wat je als bedrijf nodig hebt en wat dit je oplevert. Mail onze strategisch adviseur Arbeid & Gezondheid Anoukh voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we werken samen aan vitale werknemers.

Ons team

Anoukh van Baggum

Anoukh van Baggum

Strategisch adviseur
Arbeid & Gezondheid

Mail Anoukh
Bel mij op 053 303 00 01

Ariane van den Boomgaard

Ariane van den Boomgaard

Inzetbaarheidscoach

Mail Ariane
Bel mij op 053 303 00 01

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus