Covid-19 herstelprogramma

Fysiek en mentaal herstellen na Corona
Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Heb jij Corona gehad
en heb je moeite om je dagelijks leven weer op te pakken?

Heb je mentale klachten, zoals angst,
piekeren of trauma-gerelateerde klachten?

Heb jij fysieke klachten, zoals vermoeidheid,
een gebrek aan energie en verminderde conditie?

Wil je zowel fysiek als mentaal weer fit worden?

Waaruit bestaat het COVID-19 herstelprogramma

Pro Corpus biedt een multidisciplinair COVID-19 herstelprogramma aan. Veel mensen die Corona hebben gehad, hebben last van mentale klachten, zoals spanning, angst, trauma-gerelateerde klachten en gevoelens van eenzaamheid. De mentale impact van Corona mag niet worden onderschat.

Wij zijn gespecialiseerd in multidisciplinaire begeleiding, waar er aandacht is voor zowel jouw mentale klachten als voor je fysieke beperkingen. Via een op maat gemaakt behandelplan wordt gewerkt aan jouw persoonlijke doelen. Ons streven is om je weer te laten doen wat je vóór Corona ook deed. Het COVID-19 herstelprogramma begint met een kennismaking met de fysiotherapeut. Jouw klachten, beperkingen en doelen worden in kaart gebracht. Indien nodig, wordt er een afspraak met de psycholoog gepland. De revalidatie kan starten als je twee weken geen ziekteverschijnselen hebt en niet meer besmettelijk bent.

Afspraken met de fysiotherapeut

De fysiotherapeut start met een intake en een nulmeting om een juist beeld te krijgen van jouw lichamelijke gezondheid. De afspraken met de fysiotherapeut zijn onder andere gericht op het verbeteren van je ademhaling, het vergroten van je mobiliteit en het opbouwen van je fysieke belastbaarheid en conditie. Indien nodig worden (rest) klachten behandeld met de nodige fysiotherapeutische interventies. Het behandelprotocol voor COVID-19 voldoet aan de KNGF richtlijnen.

Gesprekken met de psycholoog

In de gesprekken met de psycholoog wordt gekeken naar de mentale impact van COVID-19. Onze psychologen helpen jou in het aanpakken van jouw mentale klachten. Hierbij kan ook hypnose of EMDR worden ingezet. Ook kan je met onze online modules (e-health) extra hulp krijgen bij het verminderen van angst of spanning, omgaan met piekergedachten en het hervinden van je balans.

Samenwerken aan jouw doelen

Ieder mens is uniek. En ieder mens heeft andere (rest)klachten nadat hij of zij Corona heeft gehad. Daarom starten we met een intake en maken we het programma altijd op maat. Zodat jij precies die behandelingen krijgt die jij nodig hebt!

Er is wekelijks overleg tussen de psycholoog en fysiotherapeut, waarbij gezamenlijk gereflecteerd wordt op jouw doelen en vooruitgang. De samenwerking met jou én de behandelaars zorgt ervoor dat er op alle vlakken wordt gekeken naar het verbeteren van jouw gezondheid.

Mentale begeleiding is geen verplichting. Ook voor alleen fysiotherapie ben je welkom bij ons! Dat geldt anderom natuurlijk ook.

Vergoeding

Fysiotherapie
Door de uitbreiding van het basispakket kan jij als(ex)corona cliënt met langdurige klachten minimaal zes maanden gebruik maken van fysiotherapie. Je krijgt 50 fysiotherapiebehandelingen vergoed als je een verwijzing van de huisarts of specialist hebt waarin staat dat je COVID-19 hebt gehad. De nodige behandelingen worden via jouw basisverzekering direct vergoed. Het enige dat je zelf betaalt, is het eigen risico van je zorgverzekering.

Psychologie
Voor de afspraken met de psycholoog kunnen we een offerte voor jouw werkgever maken of je hebt de mogelijkheid om het zelf te betalen. We gaan uit van 5 tot 10 behandelingen van 60 minuten. Tijdens de intake bespreken we samen wat nodig en mogelijk is.

Ons team

Lidewij Winkelhorst

Lidewij Winkelhorst

Fysiotherapeut

Britt de Kroon

Britt de Kroon

Psycholoog
Hypnotherapeut

Bellen

053 – 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor het bedrijf en jouw werknemers? Wat hebben je werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heb jij als individu nodig?

© 2021 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus