Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapieBij Dry Needling plaatst de fysiotherapeut een dun naaldje in de verharde spier, ook wel triggerpoints genoemd. Het gaat om één naald die kort in de spierknoop wordt geplaatst. Hierdoor kan de spier snel en langdurig ontspannen. Dat voelt u direct! 

Dry Needling helpt bij:

Een triggerpoint is een pijnlijke drukplek in een spier die niet alleen lokale drukpijn geeft, maar ook vaak ‘pijn op afstand’ veroorzaakt. De pijn is ergens anders voelbaar dan daar waar de oorzaak zich bevindt. Vaak denken mensen dat ze een bepaalde klacht hebben of ze worden door anderen op het verkeerde spoor gezet. Hierdoor ontstaat bewegingsangst en gaan ze bwegingen vermijden. Onze kracht is dat wij die angst wegnemen en dat we gerichte beweging (weer) stimuleren.

Dry Needling helpt goed bij:

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints kunnen ontstaan door:

 • Verkeerde beweging;
 • Langdurig verkeerde houding;
 • Overbelasting;
 • Weefselbeschadiging;
 • Slaaptekort;
 • Het verkeerd dragen van een tas;
 • Of langdurige afwezigheid van beweging (bijv. door gips).

Hoe ziet een Dry Needling behandeling eruit?

De fysiotherapeut gaat met u in gesprek om te kijken of uw klachten geschikt zijn voor een Dry Needling behandeling. Tijdens het intakegesprek onderzoekt de fysiotherapeut uw spieren en vraagt naar uw klachten. Als u last heeft van triggerpoints of verharde spieren, behandelt de fysiotherapeut deze met een dun naaldje. Er wordt één naaldje kort in de verharde spier geplaatst waardoor de spier snel en langdurig ontspant. Er wordt geen vloeistof in de spier gespoten. 

 

Praktische informatie Dry Needling

 • De Dry Needling behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie;
 • De Dry Needling behandeling duurt 25 minuten per keer.
  • De therapeut is bij uitstek geschikt om te bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is. Dit kan ook Manuele therapie of Medical taping zijn.

  Ons team

  Mark van Berkum

  Mark van Berkum

  Dry Needling
  Fysiotherapeut
  Medical Taping

  Kirsten Breman

  Kirsten Breman

  Dry Needling
  Fysiotherapeut
  Oedeemfysiotherapeut
  Medical Taping

  Bellen

  053 - 303 00 00

  Wij zijn op werkdagen bereikbaar
  van 08.00 uur tot 18.00 uur.

  Bel mij terug

  Vitaal & Inzetbaar

  Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

  © 2020 Pro Corpus

  Privacyverklaring

  Volg Pro Corpus