Medical Taping is een behandelmethode binnen de fysiotherapie. Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Het toepassingsgebied is zeer breed.

Klachten

Bij de volgende klachten kan Medical Taping worden ingezet als onderdeel van de behandeling:

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten
  • Verminderen van klachten door oedeemstuwing of bloeduitstortingen
  • Houdingscorrectie
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfarm)
  • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten
  • Vermindering van hooikoortsklachten

Medical tape ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Deze aanpak blijkt in de praktijk veel functioneler dan de aanpak met conventionele witte sporttape.

Behandeling

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal gelift wordt. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kan herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd dat het effect van de reguliere behandeling langer aanhoudt. Omdat Medical tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens het douchen of zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.

Medical Taping is onderdeel van de fysiotherapie en wordt daarmee volledig vergoed door de verzekeraar.

De therapeut is bij uitstek geschikt om te bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is. Dit kan ook Manuele therapie of Dry needling zijn.

Ons team

Kirsten Breman

Kirsten Breman

Fysiotherapeut
Oedeemfysiotherapeut
Dry Needling
Medical Taping

Mark van Berkum

Mark van Berkum

Fysiotherapeut
Dry Needling
Medical Taping

Bellen

053 - 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus