Phystrac behandeling

Helpt bij het Carpale Tunnel Syndroom (CTS)
Maak een afspraak voor een behandeling voor het carpale tunnelsyndroom
Mensen met het Carpale Tunnel Syndroom (CTS) hadden tot voor kort vaak maar één oplossing: een operatie. Met de komst van de Phystrac bij Pro Corpus blijkt die oplossing in 80% van de gevallen niet meer nodig!

Wat is het carpale tunnelsyndroom?

Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, maar wat is het nu precies? Het Carpaaltunnel Syndroom wordt meestal veroorzaakt door druk op de mediaanzenuw, net boven het polsgewricht.

Dat kan worden veroorzaakt door letsel of door repeterende werkzaamheden. Tandartsen, slagers, muzikanten, zwangeren en mensen die voortdurend met gebogen handen werken, behoren tot de risicogroep. Circa 10% van de bevolking krijgt vroeg of laat te maken met het carpale tunnelsyndroom, waarbij het risico voor vrouwen vele malen groter is.

Hoe herken je het Carpale Tunnel Syndroom?

  • Een slapend gevoel van de hand;
  • Pijn, zowel ‘s nachts als overdag na repeterende bewegingen;
  • Doof en stijf gevoel;
  • Zwelling van de hand;
  • Krachtsverlies.

Behandeling

De werkwijze van de Phystrac is even simpel als doeltreffend. Het apparaat ‘trekt’, via een band om de pols aan de onderarm, terwijl de elleboog en onderarm met banden op de juiste plaats worden gehouden. Pro Corpus is in de regio Enschede één van de weinigen praktijken die op deze wijze een oplossing biedt voor mensen met het carpale tunnelsyndroom.

Onderzoeken in verschillende landen bevestigen de effectiviteit van de risicoloze en pijnloze behandeling. Met het apparaat kan, zo mogelijk, direct worden begonnen, zodra de eerste tekenen zich aandienen. In de meeste gevallen zijn de klachten na 12 behandelingen verdwenen!

De behandeling wordt gegeven door de fysiotherapeut bestaat uit het geven van tractie aan de pols volgens een protocol. De behandeling valt onder de vergoeding fysiotherapie van uw zorgverzekeraar.

Ons team

Mark van Berkum

Mark van Berkum

Fysiotherapeut
Dry Needling
Medical Taping

Bellen

053 – 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus