Huidtherapie

De huidtherapeut is een paramedisch hulpverlener, gespecialiseerd in de zorg van de gezonde en de zieke huid. Hieronder valt onder meer het behandelen van diverse huidproblemen zoals acne, overbeharing, littekens en oedeem.

Klachten

De huidtherapeut kan helpen bij onder andere de volgende klachten:

  • Acne en acnelittekens
  • Littekens (bijv. na operatie of trauma)
  • Pigmentafwijkingen
  • Couperose en gesprongen (been)vaatjes
  • Ongewenste haargroei
  • Oedeem (vochtophoping)
  • Huidoneffenheden (bijv. steelwratjes, ouderdomwratjes en gerstekorreltjes)
  • Verslechterde huidconditie (bijv. grove poriën, grauwe huid en fijne lijntjes)

Behandeling

Om te kunnen vaststellen of de huidtherapeut u kan helpen en op welke manier, vindt er eerst een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek plaats. Tijdens dit oriënterende gesprek zal de huidtherapeut de klachten en het behandelplan met u bespreken. Gedurende de behandelingen geeft de huidtherapeut u voorlichting en adviezen die de behandeling ondersteunen. Tijdens de behandeling bekijkt de huidtherapeut samen met u naar de resultaten en worden metingen verricht en/of foto’s gemaakt.

De meeste behandelingen van de huidtherapeut worden geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van de soort behandeling en de soort verzekering. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te achterhalen voor welke vergoeding u in aanmerking komt. In enkele gevallen heeft u een verwijzing nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Huidzorg Plus.

Bellen

053 - 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug

Vitaal & Inzetbaar

Pro Corpus adviseert bedrijven en mensen in Twente om gezond, vitaal en inzetbaar te worden en te blijven. Wij geven concreet ‘handen en voeten’ aan deze begrippen door te kijken naar de organisatie die we voor ons hebben. Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor uw bedrijf en uw werknemers? Wat hebben uw werknemers nodig om zich gezond en vitaal te voelen? En wat heeft u als individu nodig?

© 2020 Pro Corpus

Privacyverklaring

Volg Pro Corpus