Stoppen met roken door hypnotherapie

Maak een afspraak

Hypnotherapie wordt steeds bekender en populairder. Dit komt door de korte duur en de effectiviteit van de behandelingen. Gemiddeld heeft iemand maar 1 à 2 behandelingen nodig om te stoppen met roken. 

Hypnose klinkt als iets ongrijpbaars. Vaak wordt gedacht dat degene die onder hypnose is de controle verliest, maar dit is absoluut niet waar! Tijdens de behandeling krijgt u alles mee wat er gebeurt en blijft u de hypnotherapeut verstaan. Ook kan er niets gebeuren dat u zelf niet wilt.   

Hoe werkt hypnotherapie voor

stoppen met roken?

Tijdens hypnotherapie wordt een gedragsverandering in uw onderbewustzijn gecreëerd. Het onderbewustzijn is een soort harde schijf. Op deze harde schijf staan al uw gewoontes, overtuigingen en gedragspatronen opgeslagen. Zo ook de gewoonte dat u rookt.

Als roker heeft u het ‘programma’ roken op uw harde schijf geprogrammeerd staan. Het roken is zowel gekoppeld aan verschillende momenten, zoals bij de koffie, op een feestje, na het eten als aan verschillende emoties zoals stress, gezelligheid of spanning. Tijdens de hypnose voor stoppen met roken wordt het ‘programma’ voor roken gewist en wordt dit vervangen door een gezond ‘programma’ voor niet roken. Terwijl u onder hypnose bent, worden er als het ware nieuwe verbindingen in uw hersenen aangelegd, waardoor er nieuwe gewoontes ontstaan. In dit geval de gewoonte van niet-roken. 

“14 was ik. De eerste sigaret was niet eens lekker. Maar het idee dat ik erbij hoorde als ik die sigaret rookte, was natuurlijk des te aantrekkelijker. En daar werden de zaadjes gepland om een echte roker te worden. Zo’n roker die ook een sigaret opsteekt als ze hoestend en proestend thuis in bed blijft omdat ze ziek is. 

Als waarschuwing kreeg ik mee dat ik de laatste sigaret zou roken voor ik werd gehypnotiseerd en als niet-roker naar buiten zou lopen. Hoewel ik blij ben met de waarschuwing klinkt het nog een beetje gek.” 
Lees de ervaring van Susan.

Audiobestand voor moeilijke momenten

Pro Corpus staat bekend om haar persoonlijke aanpak. Gemiddeld heeft u 1 à 2 behandelingen nodig om te stoppen met roken. Ook ontvangt u een audiobestand met daarop de hypnose. Heeft u een moeilijk moment? Voelt u de behoefte om een sigaret op te steken? U kunt de hypnose altijd na luisteren! Dit helpt u door moeilijke momenten heen.

Praktische informatie

  • De hypnotherapie behandeling duurt 60 minuten;
  • Er zijn gemiddeld 1 à 2 behandelingen nodig;
  • Stoppen met roken door hypnotherapie bestaat uit 2 onderdelen. De hypnose sessie en het audiobestand;
  • De 1e behandeling van het stoppen met roken traject kost € 120,-. Dit is inclusief de intake en het audiobestand. Eventuele volgende behandelingen kosten € 80,-.

Wilt u stoppen met roken? Maak een afspraak met onze hypnotherapeut en word een niet roker!

Britt de Kroon

Britt de Kroon

Hypnotherapeut
Psycholoog

Bellen

053 - 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug