Psychologie

In Nederland heeft bijna 1 op de 4 mensen te maken met psychische klachten. Vaak gaan deze vanzelf weer over, maar soms zijn de problemen te gecompliceerd om zelf op te lossen. Ze kunnen dan een normaal dagelijks functioneren in de weg staan. Een psycholoog kan helpen om samen met u de draad weer op te pakken.

Klachten

Een psycholoog kan u helpen bij uiteenlopende klachten zoals:

  • Angststoornissen (bijvoorbeeld veel piekeren, faalangst, paniekaanvallen)
  • Depressie
  • Slaapproblemen
  • Psychische klachten voortkomend uit de gevolgen van lichamelijke klachten
  • Traumatische ervaring (bijvoorbeeld na ongeluk of overval)

Behandeling

Tijdens het eerste gesprek worden uw klachten en wensen in kaart gebracht. Er zal samen met u een behandelplan worden gemaakt, die erop gericht is uw doelen zo snel en goed mogelijk te bereiken. In het behandelplan wordt ook duidelijk hoeveel contactmomenten er zullen zijn en of er gebruik wordt gemaakt van technieken zoals bijvoorbeeld EMDR of internethulpverlening.

Het voordeel van internethulpverlening is dat u op elk gewenst moment en plek kan werken aan uw herstel door in te loggen in uw persoonlijke online behandelkamer. Zowel via deze behandelkamer als face-to-face is overleg met uw psycholoog mogelijk. Nadat de elektronische behandeling op maat voor u is aangemaakt ontvangt u van uw psycholoog persoonlijke inloggegevens en kunt u inloggen in de online behandelkamer.

U hoeft voor een consult niet noodzakelijkerwijs een verwijzing van de huisarts te hebben. Echter is dit voor een goede afwikkeling met de verzekering vaak wel een pré. Iedere verzekering heeft zijn eigen manier van vergoeden.

Afspraak maken

Benieuwd hoe wij samen met u aan een betere gezondheid kunnen werken?
Bel zelf of laat eenvoudig uw telefoonnummer achter en we nemen binnen een werkdag contact met u op.

Bellen

053 - 303 00 00

Wij zijn op werkdagen bereikbaar
van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Bel mij terug